Beste Media, vergeet de freelancers niet!

Vanuit zakelijk oogpunt is het natuurlijk begrijpelijk dat het bittere noodzaak is om te snijden in personeelskosten. Het stopzetten van contracten met freelancers is dan de makkelijkste optie, maar niet de beste!

Freelancers zorgen op redacties nou juist voor de nodige frisse, creatieve inbreng. Waar vaste medewerkers veel kennis en ervaring hebben met het redactie- en productieproces, brengt juist een freelancer een frisse blik. Een blik die hij heeft opgedaan bij alle andere redacties en werkplekken waar hij of zij werkte. Ik zeg niet dat een vaste kracht weinig creatieve ideeën heeft, maar als je hetzelfde programma al jaren maakt, weet je toch iets minder hoe het er aan toegaat op een andere redactie en dus op een andere manier een onderwerp aan kunt vliegen. Juist de combinatie van freelancers en vaste krachten zorgt voor een evenwichtig kwaliteitsproduct. Een redactie zonder deze vrije alleskunners, kan dus vast lopen ook al lijkt het op het eerste gezicht dat een vaste medewerker door diens kennis en ervaring wel even wat extra werk kan verzetten.

Ik schrik ervan als ik hoor dat de vaste krachten, in deze krappe tijden, ook wel even het werk van een freelancer kunnen doen. Waarom had je ze dan? Ok, het is crisis en het kan niet anders wellicht. Maar uiteindelijk wil je toch weer een creatief, journalistiek product dat weer kijkers, luisteraars, lezers én adverteerders trekt.

En dan laat ik nog onderbelicht dat de huidige situatie maar weer eens blootlegt hoe groot de arbeidsrechtelijke verschillen zijn tussen een zzp-er en een vaste werknemer. Juridisch gezien is het toch een zware wedstrijd om een vaste werknemer in deze crisistijd te korten op zijn salaris, maar het stoppen van alle contracten van freelance journalisten vinden we niet meer dan normaal. Terwijl die zzp-er (en het gebeurt echt) ook vaak gewoon al jaren onderdeel uitmaakt van een vast team en er dus geen verschil is in diens werkzaamheden en die van een werknemer. Immers, de zzp-er zit ook in alle app-groepen, teams en vergadert dagelijks mee. Dan is het extra zuur als je in ons beschermde land als zzp-er juridisch geen enkele poot hebt om op te staan, als de werkgever jou van de een op andere dag niet meer inhuurt.

Laat een bericht achter