“Zeer effectief als je als merk een verhaal wil vertellen dat met volle aandacht beluisterd dient te worden.”

Als maker vind ik het een voorrecht, dat je via audio redelijk makkelijk op een sfeervolle manier beelden kunt oproepen en zo luisteraars mee kunt nemen in een verhaal dat zich in hun eigen fantasie afspeelt.

In een podcast bouw je een zeer persoonlijke relatie op met je klant. Een luisteraar gaat er echt voor zitten, drukt op play en heeft alle aandacht voor het verhaal dat je gaat vertellen. Terwijl je luisteraar met oortjes in, in de trein stapt, neem je hem of haar mee in een wereld die jij schetst. Als je dit goed doet, neem je je luisteraar mee in je eigen nieuwsgierigheid, verwondering en emotie.

Een podcast is dus zeer effectief als je als merk, medium of maker een langer verhaal wil vertellen dat met volle aandacht beluisterd moet worden en waarin je wil dat je luisteraar op een inhoudelijke manier fan wordt van je merk.

“Moeilijk? Nee, joh!”

In een tijd dat we de ene na de andere prachtig geproduceerde Netflix serie verslinden, laat je een podcast luisteraar zelf de beelden creëren in zijn hoofd. Hoe mooi is dat? Geen wonder dat 5 miljoen Nederlanders recentelijk aangaven (Audiomonitor, NLO 2019) dat ze podcasts luisteren. Er is echter een wildgroei aan podcastmakers, maar net als bij andere media zijn er grote verschillen. Ik werk als ervaren radiomaker en journalist aan een podcast waarbij we een kwalitatief product maken en niet zomaar een gesprek voeren met een microfoon erbij.

Doordat je zonder decor, filmcrew met droneshots en dure locatie toch de luisteraar mee kunt nemen naar tropische oorden, toekomstdromen en sentimentele ervaringen, kan ik deze podcast redelijk eenvoudig voor je maken. Dit wordt geen standaard vraaggesprek, maar ik zet een sfeer neer met geluid, sprekers en fragmenten. Het format en script bepalen we samen na een uitgebreid gesprek met jullie waarin we op zoek gaan naar het verhaal dat bij jullie past en luisteraars graag zouden willen horen.

Fragmenten van podcasts gemaakt door Sander de Heer:

Podcast bediening

“Ook in een podcast bouw je een intieme een-op-een relatie op.”