“Zeer effectief als je als merk een verhaal wil vertellen dat met volle aandacht beluisterd dient te worden.”

Als radiomaker vind ik het een voorrecht, dat je via audio redelijk makkelijk op een sfeervolle manier beelden kunt oproepen en zo luisteraars mee kunt nemen in een verhaal.

Ook in een podcast bouw je een intieme een-op-eenrelatie op. Een luisteraar gaat er echt voor zitten, drukt op play en heeft alle aandacht voor het verhaal dat je gaat vertellen. Terwijl je luisteraar met oortjes in, in de trein stapt, neem je hem mee in een wereld die je graag wil schetsen en vervolgens ontstaat in de fantasie van de luisteraar. Een podcast is dus zeer effectief als je als merk of maker een verhaal wil vertellen dat met volle aandacht beluisterd moet worden. En in een tijd dat we de ene na de andere prachtig geproduceerde Netflix serie verslinden, laat je een podcast luisteraar zelf de beelden creëren in zijn hoofd. Hoe mooi is dat? Geen wonder dat 5 miljoen Nederlanders recentelijk aangaven (Audiomonitor, NLO 2019) dat ze podcasts luisteren. Er is echter een wildgroei aan podcastmakers, maar net als in de radiowereld zijn er grote verschillen. Ik werk als ervaren radiomaker en journalist aan een podcast waarbij we een kwalitatief product maken en niet zomaar een gesprek voeren, waar een microfoon bijstaat.

Doordat je zonder decor, filmcrew met droneshots en dure locatie toch de luisteraar mee kunt nemen naar tropische oorden, toekomstdromen en sentimentele ervaringen, kan ik deze podcast redelijk eenvoudig voor je maken. Dit wordt geen standaard vraaggesprek, maar ik zet een sfeer neer met geluid, sprekers en fragmenten. Het format en script bepaal ik na een uitgebreid gesprek met jullie waarin we op zoek gaan naar een manier die bij jullie en je doelgroep past.

“Ook in een podcast bouw je een intieme een-op-een relatie op.”