In tijden zonder horeca, bioscopen en events zijn we teruggeworpen op de spelletjeskast en traditionele media. Luister eens een podcast! Hieronder 5 series die ik je kan aanraden en gratis te beluisteren zijn via Spotify, Itunes en andere Podcastsites en apps.

El Tarangu (Van het magistrale Audiocollectief Schik)

De dames van Schik (die ook de prachtige podcast Laura H maakten) hebben een meesterwerk afgeleverd. Hoe spannend ze hun speurtocht naar een overleden wielrenheld zelf vinden, is duidelijk hoorbaar. En daar is podcast perfect voor.

NRC Vandaag (Door NRC)

Elke dag belicht meesterjournalist Thomas Ruep het nieuws van een andere kant. Met zijn prettige stem duikt hij diep in het MH17 dossier, huizenmarkt, racisme, Europa of een ander dossier. Knap hoe hij dingen aan je uitlegt die je in het Achtuurjournaal niet meekrijgt of daar onderbelicht blijven.

Daders (Door de NPO)

Wat gaat erom in het hoofd van een moordenaar vlak voor zijn daad. En hoe kunnen ze leven zonder berouw en empathie? Aangrijpende verhalen van daders die vertellen over hun gruweldaden. Dit komt bij je binnen en hier ga je over nadenken. Opnieuw een prachtige podcast van NPO Radio 1.

Black Out (Van Endeavor Audio)

Podcast is bijna “film maken”, nou niet eens bijna. Door de beelden die je in je eigen fantasie oproept, is het nog spannender. Als je van spanning en sensatie houdt, luister dan de Amerikaanse serie Black Out. Hoe de lokale bevolking omgaat met de maatschappelijke ontwrichting als gevolg van de stroomuitval is het thema en één van de stemmen is acteur Rami Malek.

Goede Reispodcast (Van BNR)

Doe je oortjes in en sluit je ogen. Lekker wegdromen bij verhalen uit alle continenten van mensen die voor hun leven besmet zijn met het reisvirus.

Zelf een podcast maken? Of eens brainstormen over de kracht van audio voor jouw merk of verhaal? Laat me meedenken!

Nieuwsgierig? En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Stuur me een bericht voor meer informatie.