Afgelopen zaterdag was het weer de Internationale dag van het Naakt tuinieren. Alsof er iemand zaterdag in zijn blote bips in de regen stond te schoffelen? Toch was het zaterdag weer voer voor radiomakers en sites om hier een bericht aan te wijden…

Kom op jongens, wees wat creatiever!

Hoe?

Hieronder 3 gratis tips voor radiomakers om originele, unieke, persoonlijke content te maken.

Kijk naar buiten! Letterlijk! Als het afgelopen zaterdag 25 graden was geweest, was naakt tuinieren nog een leuk haakje geweest om op door te denken. Door naar buiten te kijken en je te verdiepen in de belevingswereld van je luisteraar sluit je idee direct beter aan. Het uitzenden van de Zomer Top 100 vanaf het strand op de eerste officiële dag van de zomer, valt vaak in het water. Zorg dat je deze plannen klaar hebt liggen voor de eerste dagen dat het echt zomers en je luisteraar ook daadwerkelijk in korte broek graag de lambada danst. Voel je vrij om je playlist aan te passen als al die zomerse classics staan ingepland, terwijl een luisteraar ziet dat het buiten donker en grijs is. Radio is improviseren en proberen om origineel te zijn!

De beste ideeën komen uit het dagelijks leven. Een open deur wellicht, maar nog steeds best lastig. Stoot je een kop koffie om over belangrijke documenten van je collega, kan dit leuke talktopics opleveren. Hoe onhandig ben jij? Wat heb je ooit per ongeluk veroorzaakt? Ruim je je rotzooi op? Ook als niemand het ziet? Noteer, denk er over door, gooi het op via socials en betrek er een luisteraar bij.

Als personality moet je niet de hele dag achter je laptop zitten, maar iets meemaken! Lastig in deze tijd wellicht, maar praat met mensen. Wees nieuwsgierig en geïnteresseerd. Lees boeken en luister podcasts over onderwerpen die niet direct bij je eigen hobby aansluiten, maar wel tot de belevingswereld van je doelgroep behoren. Tof om jong talent al vroeg een kans te geven op de radio, maar hoe leer je ze een personality te worden als ze nog bij hun ouders wonen? Levenservaring zorgt voor geloofwaardige verhalen, dus wellicht ze toch nog even de kans geven om te ‘leven’?

Meer coaching en ideeën nodig? Ik help je graag! Neem vrijblijvend contact met me op.

Nieuwsgierig? En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Stuur me een bericht voor meer informatie.